Samsung Mart’ta 3.3 inç 800×480 dokunmatik ekran seri üretimine başlayacak

____________________________________________________________________

Samsung Mart ayı içinde 3.3 inç 800×480 çözünürlükte ve dokunmatik yüzeye sahip AMOLED ekran seri üretimine başlayacağını duyurdu.

Ekran boyutu 3,3 inç olacak ve çözünürlükte artık yavaş yavaş alışmaya başlayacağımız 800×480 piksel olacak. Ayrıca ekran üzerinde de çoklu lgılama yeteneğine sahip dokunmatik yüzey bulunacak. Genelde ekran ve dokunmatik sensör farklı farklı üretilir ama Samsung bu ürününde bu ikisini birleştirecek. Dokunma sensörünün kalınlığı 0.001 mm olacak. Bu şekilde bütünleşik tasarım hem maliyetleri düşürüyor hem de ekranda çift cam etkisi yapmadığından ekranın parlaklığını söndürmüyor, güneş ışığında da daha rahat okunabilmesini sağlıyor.

Bunların tabii ilk hangi cihazlarda görüleceği belli değil. Apple’ın LG ile anlaşması var LCD ekranlar üzerine ama iPhone için geçerli mi bu belli değil, yoksa onda görebilirdik belki. Muhtemelen tabii Samsung’un kendi telefonlarında göreceğizdir de… 😀

Will we see this on the next iPhone? Apple (NSDQ: AAPL) has signed a deal with LG for screens, but it’s unknown whether that also include screens for mobile devices, so the best I can say is I don’t know. Will we see this in Samsung handset first? My spidey sense tells me yes. Will we see a huge number of 3.3 inch devices hit the market by the end of this year? I most certainly hope so. I’m sick and tired of screens getting bigger, and bigger, and bigger. My pocket is only so large.

Yorum yok

Henüz bir yorum yok.

Bu yazıdaki yorumlar için RSS beslemesi. Geri izleme URI

Yorum yaz