Java Update Available Nedir?

____________________________________________________________________

Gelen bazı ziyaretçilerimden anladığım kadarıyla birçok kişi ara sıra görev çubuğunun sağ kısmında çıkan Java Update Available uyarısının ne olduğundan haberi yok. Bu tamamıyla güvenli bir Java güncellemesidir.

Bazı ziyarçilerim bunun bir virüs tarafından yapıldığını düşünüyor sanırım ama bu böyle değil. Öncelikle biraz Java’dan bahsedeyim. Java’nin bilgisayarlar için olan standart sürümü J2SE bilgisayarınızdaki LimeWire, Vuze ve Open Office.org gibi programların ve İnternet üzerinden bazı küçük uygulamaların çalışmasını sağlayan veya düzgün çalışması için gerekli bir platformdur. Bu sisteminizde yoksa bu tür uygulamalar sisteminizde çalışmazlar.

Java Update Available uyarısı da sisteminizde bulunan Java yazılımının daha yeni bir sürümünün İnternet’te bulunduğunu belirtir. Bu uyarı en yeni Java yazılımı sürümünü yükledikten sonra bir dahaki sürüm güncellemesine kadar karşınıza bir daha çıkmaz.

Java yazılımını güncellemek için çıkan Java Update Available balonuna tıklayın ve gerekli birkaç işlemi yapın ve lisans anlaşmalarını onaylayın. Yazılım İnternet’ten indirilip sisteminize kurulacaktır.

Anlayacağınız gibi Java Update Available uyarısı bir güvenlik tehdidi değil belki de tam tersi yeni sürüm ile eskisinde olan açıkları kapatarak güvenliğinizi arttıracak bir uyarıdır, o balona seve seve tıklayabilirsiniz.

Java hakkında daha fazla bilgi almak için tıklayın.

10 Yorum

  • Yazan: Naz, 3 Aralık 2008 @ 7:02 pm

    saol be kardeş bnd kç gndn beri bune bun e die kfy yyp duruom saolasın;)

  • Yazan: FeRHaD, 3 Aralık 2008 @ 7:16 pm

    Birşey değil. Java’nın yeni sürümü de çıkmış 11 güncellemesi sendeki eskisi (10) ise onu da indirebilirsin.
    Bu arada e-posta adreslerini MSN listelerine eklemek için istemiyoruz, yorumu yazan kişiye daha sonra birşey olduğunda gerekirse ulaşabilmek için.

  • Yazan: AxMen, 18 Mart 2009 @ 10:43 pm

    Sağolasın…

  • Yazan: idris, 1 Ağustos 2009 @ 1:20 pm

    the wizard was interrupted before Java(tm) 6 Update 11 could be completely installed. To complete installation at another time, please run setup again.

    Kurulumun sonunda bana bunu yazıyor…
    Kaç gündür uraşıyorum ama bir çözüm bulamadım

  • Yazan: FeRHaD, 1 Ağustos 2009 @ 4:46 pm

    Bilgisayarında kurulu olabilecek tüm eski JRE sürümleri kaldırıp denedin mi hiç, bende sorunsuz kurulum oldu da.

  • Yazan: fadime, 14 Ağustos 2009 @ 12:06 pm

    sağ ol be biz de çok korktuk ha =)=)

  • Yazan: melek, 25 Aralık 2009 @ 12:13 pm

    bende format attıktan sonra drıver cd sını bılgısayara yukledıkten sonra ubdates available cıkmaya basladım once vırus sandım ama bu sıte korkumu gıderdı tesekkur ederım

  • Yazan: ulgay ulusal, 26 Ekim 2010 @ 1:41 am

    daha ciddi acıklama yapmaniz gerekir cok siradan anlatiminiz var bana cazip gelmedi.iyi niyetli olabilirsiniz.ancak,bu hizmet bos gibi önemsiz kivamda.

  • Yazan: FeRHaD, 26 Ekim 2010 @ 3:55 am

    Ulgay neyi daha ciddi açıklamalıyım? Amacım bu uyarının sadece virüs kaynaklı olmadığını ve güvenli ve önerilen bir güncelleme olduğunu belirtmekti.

    Burası bir blog ve burada konuşma dili bana aittir, PC dergilerindeki makalelerin bile kişisel dille yazılmaya başlandığını farketmişsinizdir. Ben de burada resmiyet kokan bir dil ile bahsetmedim, basitçe bir anlatım yaptım. Eğer farklı bir PC haber sitesi olsa idi burası daha ciddi bir dil kullanırdım ama kaç kişi günlük hayatta resmi bir dil kullanıyor?

    Eğer konuyla ilgili anlamadığınız bir kısım varsa tabi sorabilirsiniz, anlatırım.

  • Yazan: ulgay, 26 Ekim 2010 @ 12:23 pm

    virüs kaynakli olmadigi anlasilmadigi icin,insanlar korktuglarini yaziyorlar.bu korku sana bir mesaj degilmi? bu nedenle,daha cidi aciklama yapmanizi önerdim. iyi niyetlisiniz.teşekuler.

Bu yazıya bağlantılar

Bu yazıdaki yorumlar için RSS beslemesi. Geri izleme URI

Yorum yaz